Det skal ikke være nogen hemmelighed; jeg elsker pasta.
Problematikken er, at det er så vanvittig usundt at spise og egentlig ikke indeholder noget godt. Men herre gud, det gør en Matador-blanding fra Haribo sgu heller ikke.
Så herhjemme er pastaretter blevet lidt en “naughty dinner” – og denne ret er i særdeleshed ikke nogen undtagelse.
Den er lækker, saltet og cremet. Alt det, som nærmest bare er definitionen af usundhed, dog med et twist af spinat!
Du skal bruge…
- 500 gram god, frisk pasta
- Godt med bacontern (cirka 200 gram, og jeg anbefaler at skære det selv!)
- En pose frisk spinat (200-300 gram, alt efter hvor du køber det)
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret oregano
- 250 ml madlavningsfløde (eller piskefløde, hvis du har samvittighed til det)
- Salt og friskkværnet peber
Og sådan laver du det…
- Sæt en stor gryde over med godt saltet vand.
- Indtil vandet koger, kan du rense forårsløg og snitte dem fint.
- Derefter kan du også lige pille hvidløget og snitte det i tynde skiver.
- Når vandet koger, putter du pastaen i. Kog efter anvisninger på pakken, så de bliver “al dente” – altså med lidt bid i.
- Varm derefter en pande op på middel varme (jeg bruger 6 ud af 9), og steg din bacon godt igennem. Baconternene må gerne blive lidt sprøde i det.
- Når baconen er sprød, vurderer du lige, om der skal hældes lidt fedt fra. Det kommer meget an på din bacon – det skal ikke sejle i fedt.
Og så putter du hvidløg og forårsløg ned til baconen, og lader det stege et par minutter. - Derefter er det tid til at putte spinaten på. Start med halvdelen, og når den så er faldet sammen, kan du putte den sidste halvdel på. Det gør det meget lettere.
- Hæl så fløden ned til den skønne blanding, og rør godt rundt, mens du drysser oreganoen ud over.
- Når det er blevet blandet godt, hælder du pastaen ned i panden og vender det godt rundt med den skønne blanding. Tilsæt eventuelt lidt pastavand, hvis det er lidt for tørt.
- Til sidst smager du til med salt og peber. Og lad nu være med at spare på peberet – retten kan godt tage en god del!
That is it! Alt i alt burde du kunne lave retten på cirka 20 minutter – selv hvis du skal nå at tjekke facebook undervejs.
Held og lykke mæ’t! 🙂