Tzatziki – nemt tilbehør med en smag af Grækenland

Tzaziki ingredienser
Tzaziki ingredienser

Okay, jeg indrømmer gerne at tzatziki er lidt en rebelsk ret for mig. Min mor og jeg elsker begge denne fantastisk blanding af græsk yogurt og agurk – vi er bare OVERHOVEDET ikke enige om, hvordan den skal laves.

Jeg har altid haft den holdning, at det skal være en lækker, sexet og smooth ret – hvorimod min mor mener, at det skal være “yoghurt mæ’ agurkeskive i” (sagt på godt jysk!).

Så nu vil jeg vise jer, hvordan JEG laver tzatziki! Du skal bruge:

  • 4 lækre agurker (gerne lange og tynde, så der ikke er så meget vand i)
  • 2 fed hvidløg (eller 3, hvis du er halv græker ligesom mig)
  • 500 ml græsk yoghurt (kan varmt anbefale den fra Lidl – den er super cremet)
  • 1 tsk. sirup
  • Salt og peber

Det er sådan set super simpelt tilbehør, som du sagtens kan lave dagen i forvejen.

Du starter med at rive alle agurkerne på den grove side af et rivejern.
Derefter tager du det hele og smider i et rent viskestykke og vrider alt vandet fra agurkerne. De skal gerne være tæt på helt tørre.

Så skal du lige have lavet din creme dertil, og det er ganske enkelt.
Pres hvidløget ud i yoghurten og tilsæt sirup. Smag til sidst efter med salt og peber – og rør godt rundt. SIMPELT!

Til sidst tager du og blander agurk og yoghurt sammen og så har du tzatziki – sådan som jeg føler, den bør være! 🙂

Husk, jo længere tid den får lov til at stå, desto kraftigere bliver hvidløget. Held og lykke med at finde din indre græker frem!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.